Masal Tadında Bir Müzikal



Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve tüm dertlerinizden sizi iki saat boyunca arındıracak bir müzikal yankılanıyor şu sıralar İstanbul sahnelerinde. Birbirinden yetenekli genç oyuncuların rol aldığı ve İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahneye konulan bir Broadway müzikali bu. Adı Sidikli Kasabası...


İzleyenlerin zihnine kazınan, melodisini birkaç gün boyunca içten içe tekrarlatan bir adı var Sidikli Kasabası müzikalinin. Adı gibi de absürd bir konu hakim hikayesine. Su tüketimini en aza indirgemek için ev tuvaletlerinin kullanımının yasaklandığı; herkesin parayla tuvaletleri kullanabildiği; kanunlara uymayanların da var olup olmadığı belli olmayan ama gidenin de bir daha dönmediği Sidikli Kasabası'na gönderildiği bir dönemde gelişiyor olaylar. İyi-kötü ve zengin-fakir gibi tezatlarla örülen, masum bir aşkın da kaçınılmaz olduğu ve incelikle işlenmiş melodilerle dansların izleyiciyi sarıp sarmaladığı iki perdelik oyunda zaman su gibi akıp geçiyor.

Elbette bu başarıda, Türkiye'de böyle yetenekler, böyle sesler var mıydı dedirten tüm oyuncuların üstün performansı ve müzikalin uyarlanmasındaki eksiksizlik büyük rol oynuyor. Müzikalin çevirisi, oyunculuğuyla da kendisinden söz ettiren Barış Arman'a ait. Hikayenin can damarı Bobby Strong rolünün hakkını veren ve samimi mimikleri, oyunculuğunun yanı sıra sesiyle de büyüleyen Nebi Birgi, şarkı sözlerinin adaptasyonunu ve koreografi kısmını üstlenmiş. Hope Cladwell rolündeki Ceren Gündoğdu ise çıtı pıtı görünümünün altından sesiyle devleşen ve tüm sahneyi dolduran bir oyunculuk sergiliyor. Ve tabii ki iki saat boyunca, buğulu ses tonuyla hikayenin anlatıcılığını yapan Memur Lockstock rolündeki Doruk Şengün'ün enerjisine söylenecek söz yok! Müzikalin başından sonuna dek izleyiciyi etkisi altına almayı başarıyor doğrusu. Memur Barrel rolündeki Efe Ünal ile uyumu ise muhteşem!

Her ne kadar öne çıkan roller olsa da her bir karakterin özenle işlendiği ve ince esprilerin serpiştirildiği oyunu izlerken keyif alacağınız garanti. Dinamik danslarla yerinizde duramayacak, oyundan çıktığınızda ise bir masal dünyasından ayrılıyormuş hissi duyacaksınız. Kısacası İstanbul Devlet Tiyatroları'nda sergilenen ve kapalı gişe oynayan Sidikli Kasabası'nı kaçırmayın!

Yazan: Sinem